prima logga AB

Kalendarium 2018
 

en prima jul 2018

November
24/11 kl 12-16
25/11 kl 12-16

December
1/12 kl 12-16
2/12 kl 12-16
8/12 kl 12-16
9/12 kl 12-16
15/12 kl 12-16
16/12 kl 12-16

Snart startar en Prima jul för 5:e året i rad, vi börjar med en hantverksmarknad på Prima Gård den 24-25 november!

På gården helgen den 24-25/11 möter ni då Hildur2john med återbruk i läder, fintofult med nytt och vintage, Design g:a vägen med ull och silver, Bryggeri g:a vägen med hantverksmässig Fårösundsöl, Gotlands kafferosteri som rostar julkaffe, graut med hantverk i betong och Jan Sandblom med sin keramik.

Ja, och så Prima gårds egna butik så klart och Martin i köket som utlovar både närproducerad julemat och ekologiskt mathantverk.
 

om oss

På nordligaste Gotland, ca 5,5 mil norr om Visby, på en kalkstensgård med anor från 1600-talet bor vi, Martin och Emma med barnen Alice och Henning. Här har vi funnit en plats som tar oss steg för steg mot vår vision och efterlängtade livsstil. Genom att lämna livet i storstaden, hektiska karriärer och krångliga vardagspussel har vi landat med fötterna både på och i jorden och tillsammans skapat Prima. En kreativ plats med matsal & butik. I butiken, Prima faktori, finner du Emmas handgjorda keramik och smycken, miljövänlig inredning och Martins mathantverk. Prima är en plats som tillåter oss att ägna vårt liv och vår tid till våra stora passioner. Odling, förädling och mathantverk. Från jord till bord. Ekologiskt och rent. Vegetariskt, hälsosamt och jordigt lyxigt! 

Om du besöker Prima gård vill vi gärna se dig hänga här länge. Ta en runda bland odlingar och höns. Avnjuta en härlig sommarlunch på gårdsplan i solen, i lilla örtagården eller pergolan där vinrankorna skuggar. Eller kanske i ladan där svalkan finns och kanske en regnig sommardag i vårt vackra orangeri som vi byggt av gamla fönster. Till efterrätt provar du kanske en eller ett par av våra raw-bakverk och vårt goda gårdsrostade kaffe. Fair-trade och ekologiskt så klart.

Förhoppningsvis har du förmånen att byta några ord med gårdens dräng också som diskar, kokar kaffe, pratar mycket och guidar våra gäster, sköter hönsen och håller alla blommor och grönsaker vid liv med vatten, kompost och kärlek. 

Prima är en plats för dig som gillar gotländskt, ekologiskt, deli & design. När du äter något hos oss kan du vara säker på att vi respekterat råvaran hela vägen. Och låter du ett keramikfat, en ljusstake eller kanske ett smycke följa med dig hem, så kan du vara säker på att det är våra händer som skapat det. I begränsat antal och med stor omsorg. Därmed är varje produkt unik. Småskalig. Och skapad piece by piece. Hand by hand.

Varmt välkommen till Prima!