Skärmklipp

Kalendarium 2018
 

eN PRIMA påsk 29/3-4/4   

På Långfredagen öppnar vi upp Prima för säsongen. Vi kommer attha öppet vår butik samt servera påskinspirerade luncher och fika under dagarna. Påskinspirerad 5-rätters middag kommer att serveras kl 18 Påskafton och Påskdagen. Boka er plats till middagarna till martin@primagard.se
Öppet
29/3 - 4/4 kl 12-16 samt kl 18-22 den 30/3 & 1/4
 

Valborg - gotlAND GASTRONOMY 2018 28-29/4

Lördagen den 28:e och söndagen den 29:e april bjuder vi in till Gotland gastronomy, en matresa där du kan resa runt på ön och njuta av mat och dryck. På Prima möter du oss då vi skapar mat på keramik tillsammans med nybildade Bryggeri gamla vägen! Kalle & Rebecca som driver bryggeriet använder sig enbart av ekologiska råvaror och vatten från Bästeträsk. Vi hoppas på en helg med vårens solstrålar, rykande eldar och glada gäster! Varmt välkomna!
 

om oss


På nordligaste Gotland, ca 5,5 mil norr om Visby, på en kalkstensgård med anor från 1600-talet bor vi, Martin och Emma med barnen Alice och Henning. Här har vi funnit en plats som tar oss steg för steg mot vår vision och efterlängtade livsstil. Genom att lämna livet i storstaden, hektiska karriärer och krångliga vardagspussel har vi landat med fötterna både på och i jorden och tillsammans skapat Prima gård. En kreativ plats med butik & café. Här finner du Emmas handgjorda keramik och smycken, miljövänlig inredning och Martins fantastiska mathantverk. Prima är en plats som tillåter oss att ägna vårt liv och vår tid till våra stora passioner. Odling, förädling och mathantverk. Från jord till bord. Ekologiskt och rent. Vegetariskt, hälsosamt och jordigt lyxigt! 

Om du besöker Prima gård vill vi gärna se dig hänga här länge. Ta en runda bland odlingar och höns. Avnjuta en härlig sommarlunch på gårdsplan i solen, i lilla örtagården eller pergolan där vinrankorna skuggar. Eller kanske i ladan där svalkan finns och kanske en regnig sommardag i vårt vackra orangeri som vi byggt av gamla fönster. Till efterrätt provar du kanske en eller ett par av våra raw-bakverk och vårt goda gotlandsrostade kaffe. Fair-trade och ekologiskt så klart.

Förhoppningsvis har du förmånen att byta några ord med gårdens dräng också som diskar, kokar kaffe, pratar mycket och guidar våra gäster, sköter hönsen och håller alla blommor och grönsaker vid liv med vatten, kompost och kärlek. 

Prima är en plats för dig som gillar gotländskt, ekologiskt, deli & design. När du äter något hos oss kan du vara säker på att vi respekterat råvaran hela vägen. Och låter du ett keramikfat, en ljusstake eller kanske ett smycke följa med dig hem, så kan du vara säker på att det är våra händer som skapat det. I begränsat antal och med stor omsorg. Därmed är varje produkt unik. Småskalig. Och skapad piece by piece. Hand by hand.

Varmt välkommen!