prima logga AB

Öppet i påsk

Välkommen i påsk!

Lunch & Café håller öppet långfredag och påskafton kl 12-16

Finmiddagen serveras i vår mangårdsbyggnad framför kakelugnen

Långfredag kl 18.30
Påskafton kl 18.30

För att boka: Maila Martin på martin@primagard.se eller SMS/ring 0733-337593

Mer info under Mat
 



 

En liten rubrik.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.


Vårt Prima

Prima gård är en destination på norra Gotland, en plats där vi vill att Du som gäst ska njuta länge. Njuta av vacker miljö och trädgård, Njuta av vårt hantverksrostade kaffe och hembakade fika. Vi vill att du ska njuta av en kärleksfullt skapad sommarlunch, att du ska förälska dig i Emmas keramik och botanisera i hennes verkstad och butik som finns i gamla lammhuset. 

Vi vill att du ska få uppleva Martins finmiddag! Den serveras bara ett fåtal gånger varje sommar och är en upplevelse där köksmästaren förädlar gotländska råvaror på ett sätt som helt säkert lämnar dina smaklökar drömmiga länge, länge..

Prima gård är en kalkstensgård med anor från 1600-talet. Jorden är bördig och här växer fikon och örter, druvor, rosor och lavendel. Den trelängade ladugården ger en skyddad växtzon och möjlighet till både sol och skugga. Gärna sitter våra gäster ute, men under försommar och höst finns organgeriet byggt av gamla fönster och matsal i tröskvandringen där väggarna består av rå kalksten.

Vi arbetar så hållbart och miljövänligt som möjligt och väljer alltid ekologiska, närproducerade råvaror i första hand. Vi undviker tillsatser och serverar ren, ärlig mat & dryck. 

.............
På Prima möter du Martin och Emma, barnen Alice 12, Henning 10 och Hjalmar 2,5.
Martin är gårdens byggmästare, byggnadsvårdare & matkreatör och Emma keramiker, bagerska och kafferostare! Morfar agerar dräng och hjälper till med diverse gårdssysslor, inte minst disk.
............

 

vägen till prima

Vårt Prima började med en längtan. En stark längtan efter att få bryta det klassiska måndag-fredag-livet vi levde tidigare. En längtan efter att få ägna oss åt att utvecklas kreativt, att få driva egna projekt, att få ägna oss åt sådant vi verkligen brinner för. Att få välja själva. Inte bara ägna oss åt de åtaganden och den livsmodell som följde med universitetsstudier och efterföljane karriär.

Den inre resan tog fart 2009, då vi fick vår dotter Alice. Tankar och känslor strömmade in. Ska det vara så här? Ska vi jobba så här mycket, bo i en storstad och ha henne långa dagar på förskolan?

Då vi bodde i Limhamn började vi fundera på Österlen. Vi besökte alla möjliga platser och lät oss inspireras av fascinerande verksamheter.  

2011 föddes vår Henning och föräldraledigheten med honom blev den verkliga planeringsfasen. Vi begärde om tjänstledighet, sålde huset och i februari 2013 gick flyttlasset till nordligaste Gotland där vi vale att hyra ett hus.

Vi bestämde oss för att ge det 6 månader. Om vi inte funnit någon form av riktning, känsla eller plats efter den tiden, så skulle vi bege oss "hem" igen. 

Här på Gotland mötte vi människor som drev egna verksamheter och ganska snart började vi se möjligheterna. Vi tvekade aldrig på vår förmåga att skapa trivsamma miljöer. Att bygga och restaurera hade vi redan ägnat många år åt. Vi hade dessutom rest en del och ätit mycket god mat.
Men rent yrkesmässigt låg våra kompetenser på helt andra plan; inom försäljning, teknik, HR och ledarskap. För att skapa ett Prima krävdes kompetenser bortom våra yrkesutbildingar och vår erfarenhet.

Grundstommen var att vi längtade efter mer tid med varandra och barnen. Vi såg ett liv framför oss där vi jobbar intensivt i perioder för att sedan kunna jobba mindre i andra. Ett liv där vi odlar, lever mer ute och där vi följer de olika årstiderna. 

Ganska omedelbart kände vi att Prima gård var en plats att dela med andra! Ett så fantastiskt kulturarv finns inte till för bara en familj. Vi  ett kände så snart vi klev in på gården att vi hade ett ansvar, att låta så många som möjligt få uppleva den.

När vi tittar i backspegeln efter 8 år med Prima, så känns det verkligen som att det hela var meningen. Det var kanske inte vi som fann den här fantastiska gården, utan helt enkelt den som fann oss.