prima logga AB

Kaffe Morgonbönor

Pris:
159 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2042278
Antal:
Kommentar till butiken:
Vårt finkaffe som vi rostar på Prima gård!

I kalkstensladan har vi en hantverksrost där vi rostar exklusivt kaffe till förmån för TROTS Kvinnojour på Gotland. För varje påse vi säljer skänker vi 20kr till TROTS som har ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn här på ön. De boende drömmer om en skyddad, trygg och vacker trädgård. Vintergröna växter, insynsskydd, eldstad och badkar står på önskelistan. Detta vill vi vara med att förverkliga!
 
MORGONBÖNOR bär runda toner av choklad, men har en frisk fläkt som får dig att vakna till på morgonen!

MORGONBÖNOR består av Primabönan - en ekologisk böna från Womens Power i Colombia. Ett kaffeplantage där utsatta kvinnor och ensamstående mödrar får möjlighet att utvecklas till egna entreprenörer. Bönorna handplockas, soltorkas, fermenteras och rostas sedan i små omgångar om bara 5 kg här hos oss. I denna blandning har vi kombinerat Primabönans chokladägg toner med en ekologisk Honduras-böna som bidrar med frisk fruktighet och toner av rostad mandel. 

MORGONBÖNOR finns som både hela bönor och nymalet till bryggkaffe. Önskar du nymalet till pressokanna eller espresso går det bra att välja Hela bönor och skriva ett meddelande till oss!

Illustrationer av konstnären Anette Floss pryder våra kaffepåsar. Hon skapar kvinnliga "Lifeguards" i collageteknik. Här Primabönor i form av MORGONBÖNOR som symboliserar vänskap, trygga relationer, en utsträckt hand. Som vi ju alla behöver ibland.

TACK för att du dricker finkaffe! Tillsammans kan vi göra skillnad!