prima logga AB

Öppettider

Julen 2019 gör Prima pop-up i Visby innerstad! Tillsammans med andra gotländska kreatörer, fotografer och konstnärer finner ni oss på Pop-up & co i H10-gallerian, Hästgatan 10. 

Öppettider:
lördag 30/11 10-16
söndag 1/12 11-17

lördag 7/12 10-16
söndag 8/12 12-16

Fredag 13/12 10-18
lördag 14/12 10-16
söndag 15/12 12-16
måndag 16/12-fredag 20/12 10-18

Vi kommer även att hålla öppet i mellandagarna. Tider kommer..

Hoppas ni kikar in till oss i Visby! ✨

Varmt välkomna!

om oss

På nordligaste Gotland, ca 5,5 mil norr om Visby, på en kalkstensgård med anor från 1600-talet bor vi, Martin och Emma med barnen Alice 10, Henning 7 och Hjalmar som är bebis. Här har vi funnit en plats som tar oss steg för steg mot vår vision och efterlängtade livsstil. Genom att lämna livet i storstaden, hektiska karriärer och krångliga vardagspussel har vi landat med fötterna både på och i jorden och tillsammans skapat Prima. En kreativ plats med matsal & butik. I butiken, Prima faktori, finner du Emmas handgjorda keramik och smycken, miljövänlig inredning och Martins mathantverk. Prima är en plats som tillåter oss att ägna vårt liv och vår tid till våra stora passioner. Odling, förädling och mathantverk. Från jord till bord. Ekologiskt och rent. Vegetariskt, hälsosamt och jordigt lyxigt! 

Om du besöker Prima gård vill vi gärna se dig hänga här länge. Ta en runda bland odlingar och höns. Avnjut en härlig sommarlunch på gårdsplan i solen, i lilla örtagården eller pergolan där vinrankorna skuggar. Eller kanske i ladan där svalkan finns och kanske en regnig sommardag i vårt vackra orangeri som vi byggt av gamla fönster. Till efterrätt provar du en eller ett par av våra raw-bakverk och vårt goda gårdsrostade kaffe. Fair-trade och ekologiskt så klart.

Förhoppningsvis har du förmånen att byta några ord med gårdens dräng som diskar, kokar kaffe, pratar mycket och guidar våra gäster, sköter hönsen och håller alla blommor och grönsaker vid liv med vatten, kompost och kärlek. 

Prima är en plats för dig som gillar gotländskt, ekologiskt, deli & design. När du äter något hos oss kan du vara säker på att vi respekterat råvaran hela vägen. Och låter du ett keramikfat, en ljusstake eller kanske ett smycke följa med dig hem, så kan du vara säker på att det är våra händer som skapat det. I begränsat antal och med stor omsorg. Därmed är varje produkt unik. Småskalig. Och skapad piece by piece. H

Varmt välkommen till Prima!