prima logga AB

Kaffe Bryggbönor

Pris:
159 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2042268
Antal:
Kommentar till butiken:
Vårt finkaffe som vi rostar på Prima gård!

I kalkstensladan har vi en hantverksrost där vi rostar exklusivt kaffe till förmån för TROTS Kvinnojour på Gotland. För varje påse vi säljer skänker vi 20kr till TROTS som har ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn här på ön. De boende drömmer om en skyddad, trygg och vacker trädgård. Vintergröna växter, insynsskydd, eldstad och badkar står på önskelistan. Detta vill vi vara med att förverkliga!
 
BRYGGBÖNOR bär runda toner av frukt och mörk choklad och består av enbart Primabönan - en ekologisk böna från Womens Power i Colombia. Ett plantage där utsatta kvinnor och ensamstående mödrar får möjlighet att utvecklas till egna entreprenörer. Bönorna handplockas, soltorkas, fermenteras och rostas sedan i små omgångar om bara 5 kg här hos oss. I vårt lilla hantverksrosteri får väder och vind påverka som det vill, vilket gör varje rostning helt unik.

BRYGGBÖNOR finns som både hela bönor och nymalet till bryggkaffe. Önskar du nymalet till pressokanna eller espresso går det bra att välja Hela bönor och skriva ett meddelande till oss!

Illustrationer av konstnären Anette Floss pryder våra kaffepåsar. Hon skapar kvinnliga "Lifeguards" i collageteknik. Här Primabönor i form av BRYGGBÖNOR som symboliserar gemenskap, trygghet och styrkan i att vara fler. Tillsammans kan vi göra skillnad!

TACK för att du dricker finkaffe!