prima logga AB

Kaffe Starka bönor

Pris:
159 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2042275
Antal:
Kommentar till butiken:
Vårt finkaffe som vi rostar på Prima gård!

I kalkstensladan har vi en hantverksrost där vi rostar exklusivt kaffe till förmån för TROTS Kvinnojour på Gotland. För varje påse vi säljer skänker vi 20kr till TROTS som har ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn här på ön. De boende drömmer om en skyddad, trygg och vacker trädgård. Vintergröna växter, insynsskydd, eldstad och badkar står på önskelistan. Detta vill vi vara med att förverkliga!
 
STARKA BÖNOR består av Primabönan - en ekologisk böna från Womens Power i Colombia. Ett kaffeplantage där utsatta kvinnor och ensamstående mödrar får möjlighet att utvecklas till egna entreprenörer. Bönorna handplockas, soltorkas, fermenteras och rostas sedan i små omgångar om bara 5 kg här hos oss. I denna blandning har vi kombinerat Primabönan med en ekologisk Honduras-böna som bidrar till att runda av smaken med mjuka toner av frukt och rostad mandel. 

Finns som hela bönor eller nymalet till bryggkaffe. Starka hela bönor passar även fint som espresso eller till presskaffe. Vill du att vi nymaler ex pressokaffe till dig kan du välja Hela bönor och skriva ett meddelande till oss. 

Illustrationer av konstnären Anette Floss pryder våra kaffepåsar. Hon skapar kvinnliga "Lifeguards" i collageteknik. STARKA BÖNOR symboliserar kedjan. Det starka band som gör att vi tillsammans kan göra skillnad. När du köper vårt kaffe krokar du i. Du kliver upp på bryggan och blir en lifeguard. TACK för att du dricker finkaffe!